SG. LEMBING, BUKIT PANORAMA & STREET PHOTOSHOOT

Outing kali ni dengan member2 dari SRECK (Sea Rover 'E' Crew Kuantan) bkn SHREK cite katun hijau tu..

Sg. Lembing ni terletak dalam daerah Kuantan, Pahang, lebih kurang 42km dari bndar Kuantan. 

Sebenarnya outing ni dah plan agak lama, dekat setahun la jgk kot, baru la terlaksana 31/7/2011, sehari sebelum puasa. Plannya, malam tu sume berkumpul, BBQ dan tido dulu kat Tiara Atsari. Subuh gerak naik atas.

Bukit Panorama tempat yang popular di Sg. Lembing untuk tengok sunrise, ala-ala Bukit Broga la jugak, tapi pendakian 10 kali lagi tough. 90% pendakian adalah anak tangga (ntah smpai seribu ke tak, tak kira la pulak), dan dinasihatkan agar gerak awal, sebelum subuh atau just after subuh atas 2 sebab, 
  1. Pendakian memakan masa lebih kurang 1 jam, kalau lambat takut tak sempat, 
  2. Psychology perndakian, kalau naik gelap2 lagi tak nampak sangat anak tangga yang mencanak tinggi, (time turun tgk balik anak tangga naik memang trus lemah semangat).


View From Panorama Hill, Sg. Lembing


Just reached the top, waiting for sunrise

Gua Charas Hill form the distance

Our senior photographer En.Psank


Ribena's Kids jumping in joy!



The way downhill

Group Photo @ the Hill Foot (Kaki Bukit..hehe)

Lepas turun, gi balik rehat, tido jap, mandi2 dulu dekat Tiara, we are redy for next agenda of the day, Photoshoot. Gang2 SRECK ni memang sume photogedik. Haha, sorry awok2 sume. Lokasi, sekitar bandar Sg.Lembing.






Ni dia tuan dewa senior photographer kita, En. Psank tengah beraksi

2 gadis






Entah benda yg dikejar pun tak taula.

You Might Also Like

10 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe